Elena Liliana Popescu Cititorule
Încearcă să laşi deoparte grijile zilei pentru a putea păşi împreună în realitatea Visului numit Poezie, deschizând poarta inimii tale acestor versuri.

Ele s-au născut în inima mea atunci când le era dat să se desprindă din lumea formelor-gânduri şi a se înveşmânta în lumea formelor-cuvinte, pentru a se prezenta, împlinindu-şi destinul, la ceremonia întâlnirii cu tine.

Simplitatea, care în esenţa ei înseamnă adevărul, nu poate fi exprimată decât prin tăcere.

Toate cuvintele lumii nu fac altceva decât să încerce să descrie tăcerea.

Cunoaşterea de sine, idealul cel mai simplu si cel mai greu de atins, este scopul fiecărui om în parte si al lumii intregi, acestuia fiindu-i subjugate toate căutările noastre.

Poeţii vin şi pleacă, lăsând strădania lor în a dezvălui chipul nevăzut al Poeziei, care ne priveşte fără să ne judece de dincolo de valul Iluziei.
în engleză (in english)

Elena Liliana Popescu

Evenimente
Festivalul International de Poezie: Poete în "País de las Nubes", a XIV-a editie, Mexic, 2006
citeste
FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE DE LA HAVANA -mai -iunie 2006 Cuba
mai mult
Festivalul International de Poezie "AQUÍ ESTÁ GRANADA" din Granada, Nicaragua - Februarie 2006
afla mai multe | vezi imagini
Encuentro de poetas del mundo latino, Mexic, 18-23 octombrie 2005
mai mult
Feria del Libro de Madrid - iunie 2004 - "Encuentros literarios. La Europa que se amplía"
mai mult
11 mai 2004, Matematica si Poezia - în Sala "Dan Simonescu" a Bibliotecii Centrale Universitare
mai mult
Eveniment cultural international în Mexic - Întalnirea poetilor lumii latine - 2003
mai mult


home > noutati

ENCUENTRO DE POETAS DEL MUNDO LATINO
Mexic, 18-23 octombrie 2005

Seminarul de Culturã Mexicanã, în colaborare cu Ministerul Relatiilor Externe, sub patronajul Guvernului Statutului Michoacán, a organizat între 18-23 octombrie a.c. a VII-a editie a Intâlnirii Poetilor Lumii Latine, în Ciudad de México si Morelia. La organizarea acestui eveniment au mai colaborat si Institutul de Culturã din Michoacán, Universitatea San Nicolás de Hidalgo din Michoacán., Universitatea Nationalã Autonomã din Mexic, Institutul National de Arte Frumoase si Directia Generalã de Relatii Culturale si Civice a Consiliului National pentru Culturã si Artã.Evenimentul international din acest an a fost dedicat poetului mexican de origine argentinianã Juan Gelman. Întâlnirea Poetilor Lumii Latine, la care au participat anul acesta 65 de poeti, din 19 tãri din America Latinã, insulele Caraibe, Canada si Europa, si s-a dovedit a fi o reusitã atât din punct de vedere al organizãrii, al calitãtii lecturilor oferite, al consistentei discutiilor de naturã literarã, cât si al prezentei unor personalitãti marcante ale culturii si poeziei, fapte evidentiate de marea audientã a iubitorilor de poezie.

La aceastã editie au participat poetii Eduardo Lizalde, Juan Banuelos, Hugo Gutiérrez Vega, Jaime Augusto Shelley, Dolores Castro, Mariano Flores, José Francisco Conde, Enzia Verducci, Mónica Nepote, Malva Flores, Pedro Serrano, Francisco Hernández, Carlos Montemayor, Guillermo Fernández, Bernardo Ruiz, Andrés Ordónez, Víctor Toledo, Aura María Vidales, Andrea Montiel, Ana Alonzo, Miguel Ángel Munoz, Silvia Castillero, Martha Favila, José Luis Juste, Héctor Esquer Quinónez, Alfredo Espinosa, Gerardo Carrera, José Antonio Alvarado, Yolanda Domínguez Campos, Carlos Alberto López Ahumada, Nayeeli María Ocampo Tapia, Elizabeth Pérez Tzintzun y Arturo Castrejón Salgado (Mexic), Juan Gelman, Rodolfo Alonso, Diana Bellesi si Laura Cerrato (Argentina), Yves Namur, Liliane Woters, Stefaan van den Bremt si Guy Posson (Belgia), Claude Beausoleil si Bernard Pozier (Canada), Elvira Hernández, María Inés Zaldivar y Gonzalo Millán (Chile), William Ospina, Álvaro Miranda, Andrea Cote si Juan Manuel Roca (Colombia), Carlos Cortés (Costa Rica), Nelson Simón (Cuba), Ana María Rodas si Carlos López (Guatemala), Francisco de Asís Fernández (Nicaragua), Paolo Ruffilli (Italia), Adriana Almada (Paraguay), Liliana Popescu si Theodor Damian, (Rumania), Luis García Montero (Spania), María Antonieta Flores (Venezuela) si Kystyna Rodowska (Polonia), traducãtoarea poetului argentinian Juan Gelman, poetul omagiat.

Dupã o primã întâlnire în Ciudad de Mexico, în Casa Universitaria del Libro , programul manifestãrilor din cadrul acestei întâlniri internationale poetice s-a desfãsurat timp de trei zile în Morelía, si a fost organizat de Seminaro de Cultura Mexicana si de Instituto Michoacáno de Cultura . Fiecare poet participant a oferit lecturi din opera sa în cadrul unor mese de lecturã care s-au desfãsurat în sala teatrului Melchor Ocampo din Morelia si în Conservatorio de las Rosas . La întoarcerea în Ciudad de Mexico, s-au citit poezii în cadrul a douã mese de lecturã din 21 si 22 octombrie, organizate de Secretaría de Cultura del Gobierno de la Ciudad de México si au avut loc în Centro cultural de Espana , din Centro Histórico, si respectiv în Plaza del Jardín Hidalgo, Centro de Coyoacán.

Fiind la a doua participare la aceastã importantã manifestare poeticã internationalã, am realizat importanta mentinerii legãturii directe cu poeti reprezentativi ai poeziei contemporane din Lumea latinã, în vederea continuãrii unor proiecte literare începute, materializate prin traduceri si promovarea literaturii din fiecare din aceste tãri.

Elena Liliana PopescuCopyright © 2003- 2007

En français In english En español