Elena Liliana Popescu Cititorule
Încearcă să laşi deoparte grijile zilei pentru a putea păşi împreună în realitatea Visului numit Poezie, deschizând poarta inimii tale acestor versuri.

Ele s-au născut în inima mea atunci când le era dat să se desprindă din lumea formelor-gânduri şi a se înveşmânta în lumea formelor-cuvinte, pentru a se prezenta, împlinindu-şi destinul, la ceremonia întâlnirii cu tine.

Simplitatea, care în esenţa ei înseamnă adevărul, nu poate fi exprimată decât prin tăcere.

Toate cuvintele lumii nu fac altceva decât să încerce să descrie tăcerea.

Cunoaşterea de sine, idealul cel mai simplu si cel mai greu de atins, este scopul fiecărui om în parte si al lumii intregi, acestuia fiindu-i subjugate toate căutările noastre.

Poeţii vin şi pleacă, lăsând strădania lor în a dezvălui chipul nevăzut al Poeziei, care ne priveşte fără să ne judece de dincolo de valul Iluziei.
în engleză (in english)

Elena Liliana Popescu

Evenimente
Festivalul International de Poezie: Poete în "País de las Nubes", a XIV-a editie, Mexic, 2006
citeste
FESTIVALUL INTERNATIONAL DE POEZIE DE LA HAVANA -mai -iunie 2006 Cuba
mai mult
Festivalul International de Poezie "AQUÍ ESTÁ GRANADA" din Granada, Nicaragua - Februarie 2006
afla mai multe | vezi imagini
Encuentro de poetas del mundo latino, Mexic, 18-23 octombrie 2005
mai mult
Feria del Libro de Madrid - iunie 2004 - "Encuentros literarios. La Europa que se amplía"
mai mult
11 mai 2004, Matematica si Poezia - în Sala "Dan Simonescu" a Bibliotecii Centrale Universitare
mai mult
Eveniment cultural international în Mexic - Întalnirea poetilor lumii latine - 2003
mai mult

home > noutati

EVENIMENTE CULTURALE INTERNAÞIONALE IN CHILE

octombrie-noiembrie 2007

Intre 22-27 octombrie a.c. a avut loc in orasele La Serena si Coquimbo din Chile, Encuentro Internacional del Mundo de la Cultura, editia XII-a, organizat de La Sociedad de Escritores de Chile (SECH), filiala Coquimbo, impreuna cu Fondo Nacional de Fomento del Libro y la Lectura, cu sprijinulmai multor universitati si colegii din Santiago de Chile, La Serena, Coquimbo, Vicuna, Valle de Elqui etc. Au participat peste 100 de scriitori din Argentina, Bolivia, Canada, Luis E.Aguilera (Chile), Alvaro Castillo (Columbia), Marea Britanie, Mexic, Nicaragua, Peru, România, Salvador, Spania, SUA, Uruguay.

Intre 2-6 noiembrie s-au desfasurat in Santiago de Chile si in Valparaiso manifestarile din cadrul Congreso Internacional de Escritores bajo el lema "Chile tiene La Palabra: Latinoamérica en El Corazón", organizat de La Sociedad de Escritores de Chile (SECH), care a celebrat 75 de ani de existenta. Ministerio de Educación y Cultura, Consejo Nacional de la Cultura y las Artes, mai multe universitati din Santiago printre care Universidad de Chile, Universidad Los Lagos, si alte institutii prestigioase precum Museo Nacional de Bellas Artes, Museo Benjamín Vicuna Mackenna, Biblioteca Nacional, au contribuit la realizarea acestui important eveniment literar.

Programele acestor evenimente, au fost consistente si variate, incluzând lecturi poetice in universitati, in colegii, sau in sali de teatru, mese rotunde, conferinte, colocvii, concerte de muzica simfonica, spectacole de dans, muzica si poezie. Lecturile poetice au beneficiat de un public entuziast, cu respect si dragoste pentru cultura, in general, si pentru literatura si poezie, in special.

Intre 23 octombrie si 4 noiembrie a.c. a avut loc a 27-a editie a Târgului international  de carte din Santiago (Feria Internacional del Libro de Santiago) in care invitata de onoare a fost Brazilia, iar invitata speciala a fost regiunea Coquimbo, unde s-a nascut marea poeta chilena Gabriela Mistral. In cadrul acestui eveniment cultural de anvergura au fost expuse peste un milion si jumatate de carti, au participat mai mult de 140 de autori dintre care 60 din exterior, provenind din 15 tari, au avut loc premieri, au fost omagiate personalitati literare. Dintre activitatile derulate in acest veritabil Carnaval al Culturiiputem mentiona cele 110 prezentari de carte, si de asemenea, numeroasele intâlniri culturale, mese rotunde, recitaluri de poezie, dezbateri literare, prezentari de film, spectacole de dans si de muzica.

La Congresul Scriitorilor si la Targul International de Carte din Santiago de Chile, au participat printre multi altii,  Jorge Boccanera si Cristina Ramallo (Argentina); Guillermo Mariaca (Bolivia); Thiago de Mello (Brazilia); Raúl Zurita, Jaime Quezada, Reynaldo Lacámara, Ximena Troncoso, Paz Molina, Ana María Vieíra, Magdalena Fuentes, Cristina Larco, Arturo Volantines (Chile); Laura García si Alvaro Castillo (Columbia); Miguel Barnet (Cuba), Ernesto Cardenal si Sergio Ramírez (Nicaragua); Eduardo Embry (Marea Britanie); Lina Zerón,  Ciprián Cabrera si Guillermo Meléndez (México); Arturo Corcuera si Carlos Germán Belli (Peru); Joao Ventura (Portugal); Elena Liliana Popescu (România); Claribel Alegría (Salvador); Montserrat Doucet (Spania); Waldo Rojas (Franta); Pedro Lastra, Richard Cunningham si David Petreman (SUA); Ana Patrone si Milton Fornaro (Uruguay).

Le multumim organizatorilor acestor intâlniri internationale pentru primirea deosebit de calduroasa si ii felicitam pentru pregatirea minutioasa si de inalt nivel a acestora. Bucuriei de a ne revedea prieteni scriitori din diferite tari i s-a adaugat aceea de a demara noi proiecte pentru promovarea literaturii din fiecare din tarile noastre.

1 decembrie 2007

Elena Liliana Popescu
Copyright © 2003- 2007

En français In english En español